RSS

PROCÉS ACCÉS UNIVERSITAT CFGS

14 febr.

Després de molts dies de dubtes per fi ja disposem de la infoprmació necessaria per afrontar el final de curs i el possible accés a la universitat.

Amb el segünet escrit queden aclarits la majoria de dubtes referents a l’accés a la universitat.

Llegiu detalladament i consulteu el document adjunt amb tota la informació:

DETALL DE LA CARTA:

Benvolguda directora /  benvolgut director:

En relació a l’accés a la universitat per als estudiants procedents de Cicles Formatius de Grau Superior [CFGS] –de Formació professional i d’Arts plàstiques i disseny, Ensenyaments esportius, FP2, MP3…-, la nova normativa, aprovada pel govern espanyol [R.D.558/2010, de 7 de maig BOE 113, de 8 de maig de 2010, i Ordre EDU/3242/2010, de 9 de desembre,  BOE 306, de 17 de desembre de 2010], que serà d’aplicació en la propera preinscripció universitària (2011), NO ha canviat el REQUISIT d’accés d’aquests estudiants. Això vol dir, que com a titulats tècnics superiors poden accedir a la universitat directament i sense obligació de fer cap prova, com fins ara, i que la seva nota d’accés (entre 5 i 10) és la qualificació mitjana obtinguda en el cicle. Aquesta qualificació té validesa indefinida.

La novetat rau en el fet que, havent desaparegut la quota de reserva de places per als estudiants  procedents de CFGS, també aquests estudiants, si volen accedir a un estudi de Grau amb concurrència competitiva, és a dir, amb més demanda que oferta de places, poden tenir una nota d’admissió ponderada (que els permet d’arribar fins a una qualificació de 14) que millori la seva nota d’accés, si, voluntàriament, s’examinen de matèries de modalitat vinculades als estudis universitaris que desitgin cursar. Per això, poden fer exàmens de fase específica, com els estudiants de batxillerat, com els estudiants procedents de sistemes educatius estrangers.

Aquesta fase específica ha estat assimilada a la fase específica de les PAU (temaris, calendari, horaris…), en la qual les matèries d’examen són triades pels estudiants en funció dels futurs estudis universitaris. A Catalunya aquestes matèries són: Anàlisi musical, Biologia, Ciències de la terra i del medi ambient, Cultura audiovisual, Dibuix artístic, Dibuix tècnic, Disseny, Economia de l’empresa, Electrotècnia, Física, Geografia, Grec, Història de l’art, Literatura catalana, Literatura castellana, Llatí, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Matemàtiques, Química, Tecnologia industrial.

Els estudiants procedents de CFGS que optin, voluntàriament, per fer aquesta fase específica, s’examinaran d’un màxim de tres matèries: cada matèria es qualifica per separat i es considera superada – i, per tant, ponderable- si s’obté una qualificació igual o superior a 5.

Les qualificacions de les matèries de la fase específica tenen validesa per als dos cursos acadèmics següents [Les matèries examinades el juny de 2011 tenen validesa per a la preinscripció 2011, 2012 i 2013].

La informació sobre el contingut de les matèries, estructura dels exàmens, criteris d’avaluació i models d’exàmens de convocatòries anteriors es poden consultar al web: http://www.gencat.cat/universitats/pau

La taula d’adscripció de matèries de modalitat i factors de ponderació per branques de coneixement per als estudis que s’impartiran a Catalunya el curs acadèmic 2011-2012 es poden consultar al web: http://www.gencat.cat/universitats/preinscripcio

Al més aviat possible, us farem arribar informació sobre el procediment i terminis de matrícula de les proves d’accés per als estudiants de cicles formatius de grau superior, així com una fitxa per recollir les dades relatives a aquests estudiants, que ens permetin una millor organització de les proves.

Us avancem, tanmateix, que aquests estudiants, pel que fa a la convocatòria de juny:

s’examinaran els dies 15, 16 i 17 de juny;

NO hauran de fer prematrícula;

tindran un període específic de MATRÍCULA del 16 al 23 de maig;

per inscriure’s a les proves han d’acreditar tenir superats tots els mòduls del cicle (llevat els de formació pràctica  i/o projecte final), mitjançant un certificat del centre, que haurà de ser lliurat abans del dia 6 de juny.

En document adjunt us enviem ara un escrit informatiu sobre l’accés a la universitat des dels cicles formatius de grau superior amb el prec que en feu difusió entre el vostre alumnat i professorat.

Com sempre estem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o aclariment.

Una salutació cordial,

Pilar Gómez

Coordinadora de les PAU a Catalunya

14/02/2011

Josep Purti

 

Anuncis
 
Deixa un comentari

Posted by a 14 febrer 2011 in safi2

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: