RSS

2A MOSTRA DE PROJECTE EMPRENEDORS A LA FP

18 febr.

L’Escola Joviat, l’Institut Joan Brossa i l’Institut Nicolau Copèrnic, guanyadors del concurs de projectes emprenedors d’FP a Catalunya

  • L’objectiu de la Mostra és promocionar els millors treballs emprenedors realitzats per alumnes d’FP
  • En aquesta segona edició s’han presentat 43 projectes
El Departament d’Ensenyament ha premiat els millors treballs de la segona Mostra de Formació Professional de projectes d’emprenedoria a Catalunya. Els tres instituts guardonats han estat: l’Escola Joviat de Manresa,  l’Institut Joan Brossa de Barcelona i l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa. Els guardons es van lliurar ahir al vespre en un acte que va tenir lloc al CosmoCaixa i que va comptar amb la presència, per part del Departament d’Ensenyament, del secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, i del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons.
 
En aquesta segona Mostra s’han presentat 43 projectes a concurs i els tres projectes guanyadors han presentat els següents treballs:
 
–  Belteasy, un cinturó-faixa per al canvi d’absorbents. A càrrec dels alumnes Miquel Àngel Esteban Ruiz, Jordi Carità i Arnau Fabregat de l’Escola Joviat de Manresa, i que han cursat el cicle formatiu de grau mitjà d’Emergències sanitàries. Tutora Montse Clapers
 Image
–  Agile food, projecte que optimitza la distribució d’aquells productes alimentaris amb risc de ser eliminats a causa de la proximitat de la data de caducitat o altres dificultats en la seva comercialització. A càrrec dels alumnes Helena Aguilar i Manal El Abboudi de l’Institut Joan Brossa de Barcelona, i que han cursat el cicle formatiu de grau superior de Gestió comercial i màrqueting.
 
–  Inc ADF – Incendis, creació d’un servidor de base de dades que permeti que les unitats de vigilància de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) puguin localitzar focus del perill sobre el terreny. A càrrec dels alumnes Oscar Pérez, Sandra Rodríguez i Raúl Valle de l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, i que han cursat el cicle formatiu de grau superior d’Administració de sistemes informàtics en xarxa.
 
L’aulmne Ariadna Soler de l’Escola Joviat també ha estat premiada pel seu treball Maneta, un petit contenidor pel cotxe per deixar les deixalles. El treball ha estat tutoritzat per Josep Purtí.
Image
 
També han estat premiats l’Institut Sant Domènec Savio de Terrassa, l’Institut Lacetània de Manresa, l’Institut Jaume I de Salou, l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, l’EMAV de Barcelona, i el Col·legi Sagrat Cor de Sarrià de Barcelona, que han quedat en segona o tercera posició en alguna de les categories d’avaluació.
 
El concurs té l’objectiu de mostrar i promoure els millors projectes emprenedors realitzats per alumnes d’FP del darrer curs 2012-2013. Aquesta Mostra facilita la integració a les activitats que es duen a terme a Catalunya per al foment de l’emprenedoria.
Image
 
Tots els projectes que han concursat en aquesta Mostra han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori. Els concursos d’àmbit local que han aportat projectes a la Mostra són: Idees Joves de Manresa, Premis Emprèn de Salou, La nit dels nous professionals de Terrassa, el II concurs d’emprenedoria a la FP de les comarques gironines, Premis als millors projectes d’emprenedoria a la FP de les terres de l’Ebre, els premis als millors projectes d’emprenedoria a la FP de Lleida, L’Hospitalet joves emprenedors i emprenedores, la 4ª Edició de Premis FPemprèn de Barcelona, el I Concurs d’iniciatives emprenedores de la FP de l’Alt Pirineu i Aran, i la Xarxa d’emprenedoria del Departament d’Ensenyament. 
 
  
30 de gener de 2014
Anuncis
 
Deixa un comentari

Posted by a 18 febrer 2014 in Uncategorized

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: